Μπορεί να άργησα λίγο αλλά επέστρεψα και πως επέστρεψα; Αρχικά με ενα post από αυτά που σου αρέσουν και που στο τέλος έχει και ένα δώρο γι' αυτο μείνε μέχρι το τέλος αυτού του post για να μη χάσεις την ευκαιρία σου.(εντάξει δεν είναι και Μπεν Χουρ μπορείς να τα καταφέρεις)

Σε παλαιότερη ανάρτηση σου είχα δείξει τις πρίζες Gosund EP2 αν δεν τις θυμάσαι απλά πάτα το link. Τότε είχαμε πει ότι ήταν τίμιες, φθηνές, αξιόπιστες κλπ κλπ. Όμως το συγκεκριμένο μοντέλο δεν μπορούσε να διαχειριστεί φορτία 16A με αποτέλεσμα να μη μπορούσες να συνδέσεις πάνω της φορτία όπως κλιματιστικά ή βραστήρες κλπ.

Εδώ έρχεται πάλι η ίδια εταιρεία και δίνει τη λύση με τη έξυπνη πρίζα Gosund SP211.


Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο η Gosund SP211 είναι για φορτία 16Α και 3680W οποτε το 99,5 των συσκευών της αγοράς μπορούν να λειτουργήσουν με αυτή τη πρίζα. Είναι διπλή, δηλαδή εχει 2 schuko υποδοχές που λειτουργούν ανεξάρτητα. Έχουν διακριτικό διακόπτη για τον φυσικό έλεγχο της κάθε πρίζας μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα και φυσικά έχουν και μετρητή κατανάλωσης ώστε να μπορείς να δείς τι ρεύμα τραβάει η καθε σου συσκευή και έτσι να μη την ξανά ανοίξεις ποτέ και να κανεις επιτελους οικονομία(!)

Διαθέτει σύνδεση δικτύου μέσω wifi 802.11 b/g/n στα 2.4GHz οπότε μη πας να τη συνδέσεις σε 5GHz δίκτυο ή mix mode γιατί θα πας επικό κουβά. Μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες απο -20 εως 45 βαθμούς.
 

Φυσικά λειτουργεί out of the box με Google Assistant, Amazon Alexa και IFTTT και οπωσδήποτε μπορεί να δουλέψει άνετα και στο home assistant με τη διαδικασία που περιγράφω στο προηγούμενο post. Αν την έχεις κάνει ήδη τοτε δεν χρειάζεται να τη ξανακάνεις άπλα συνδέεις και απολαμβάνεις(!)

Ειναι εκπληκτικά μικρή σε όγκο με διαστάσεις 10,5 x 10,5 x 9 εκατοστά και ειναι tuya οπότε εγώ τις σύνδεσα με την εφαρμογη smart life και επειδή είχα διαβάσει το προηγούμενο μου post έπαιξε απευθείας στο home assistant με το που τις πρόσθεσα στο smart life app.

Με τη χρήση της εφαρμογής μπορείς να κάνεις επιλογές σε σενάρια η να ανοιγοκλείνεις τις συσκευές σου και να βλέπεις τη κατανάλωση αλλά μη γελιόμαστε με τη χρήση του home assistant θα απελευθερώσεις τις συσκευές και θα κανεις παπαδες.

Η δική μου αγορά έγινε από σκρουτζομάγαζο στα 25,96€ για 2 τεμάχια οπότε ποιο VFM πρίζα δεν νομίζω ότι μπορείς να βρείς εκτός αν μάθεις τη γάτα σου να ανοιγοκλείνει τις συσκευές σου οπότε εκει ναι πάω πάσο.

Τη συγκεκριμένη πρίζα την έχω τουλάχιστον 3 μήνες και έχω συνδέσει τοστιέρα, φούρνο μικροκυμάτων και airfryer και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Φυσικά ο έλεγχος τους γίνεται μέσα από το home assistant.

Και τώρα το δώρο(drumroll), ήρθαν Χριστούγεννα ήρθε πρωτοχρονιά ηρθαν τα φώτα και ένα δώρο δεν σου έκανα αναγνωστη μου. Εεε θα σου κάνω τώρα, γι αυτο ήρθε η ώρα μέσα από αυτό το post να κερδίσεις ένα σετ από 2 τεμάχια Gosund EP2(ξέρεις... τις προηγούμενες) να τις βάλεις στο σπίτι σου και επιτέλους να γίνεις άνθρωπος και να μη σβήνεις τις συσκευές με το χέρι σου σαν πρωτόγονος.


Για να κερδίσεις λοιπόν θα πρέπει να είσαι γραμμένος στο
newsletter μου και να αφήσεις ένα σχόλιο αγάπης κατά προτίμηση σε αυτό εδώ το post η στο facebook page, καλά άμα θες να μας βρίσεις κάντο απλά θα το σβήσουμε...

Ο ένας τυχερός θα βγεί μεσα απο live κλήρωση και θα ανακοινωθεί μέσω newsletter στις 24/02/2023.

Ευχαριστώ που έφτασες μέχρι το τέλος 

Αν σου άρεσε αυτό το post και θες να ενημερώνεσαι πάνω στο home automation και το smart home κάνε εγγραφή στο newsletter για να φτανουν στο e-mail τα νέα post. Επίσης αν έχεις κάποια απορία μπορείς να αφήσεις το σχόλιο σου εδώ ή να με βρείς στα social.