Σήμερα σου έχω κάτι γρήγορο. Θυμάσαι που σε προηγούμενο post που ειχα ανεβάσει τον Νοέμβριο του 2020 και θα το βρεις εδω, σου ειχα δειξει πως θα συνδέσεις ενα Xiaomi temperature/humidity sensor με το home assistant; Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει τα πάντα στο home assistant και τον τρόπο που συνδέεται πλέον η συσκευή της Xiaomi. 

 Μιλάω πάντα για την έκδοση 2022.11.2 οπότε αν δεν την έχεις πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις update το home assistant.

 Μία από τις βασικές αλλαγές που έχει γίνει στη έκδοση είναι η διαφορετική διαχειριση του bluetooth στον πυρήνα της έκδοσης. 

 Συνεπώς ξεχνάμε τις ρυθμίσεις που είχαμε κάνει στο configuration.yaml και απλά εγκαθιστούμε αν δεν έχει γίνει ήδη το Bluetooth integration. Πλέον το integration αυτό μπορεί να στηρίξει ολα τα usb dongles ή και τα embedded Bluetooth chip. Στο δικό μου παράδειγμα η εγκατάσταση τρέχει σε rpi3 με embedded Bluetooth. 


 Μετά την αναβάθμιση της έκδοσης θα δείς εγκατεστημένο το integration στο οποίο έχει εντοπιστεί το Bluetooth chip.

 Αμέσως μετά θα ξεκινήσει αναζήτηση Bluetooth συσκευών οι οποιες ειναι διαθέσιμες, σε περίπτωση που υπάρχουν έτοιμα integrations για τις συγκεκριμένες συσκευές θα τα δείς εγκατεστημένα αυτόματα. Εγώ που είχα ήδη τον θερμόμετρο της Xiaomi βρέθηκα με το παρακάτω integration εγκατεστημένο. 



 Χωρίς να κάνω τίποτα άλλο με κυριολεκτικά 2 κινήσεις έχω ενσωματώσει τις μετρήσεις της συσκευής στο home assistant.

 Προσοχή, τα ονόματα οντοτήτων έχουν αλλάξει. Σε περίπτωση που έχεις χρησιμοποιήσει τον παλιό τρόπο εγκατάστασης και έχεις βάλει τις οντότητες σε κάποια κάρτα θα πρέπει να τις αντικαταστήσεις με τις νέες.

 Απο τη στιγμή που ολοκληρώσουμε τα παραπάνω βήματα έχουμε φέρει τις μετρήσεις της συσκευής στο home assistant και είμαστε έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσουμε σε αυτοματισμούς, σκηνές η και σενάρια μέσα απο την ευκολία του browser. 


 Αυτό ήταν για σήμερα! Αν σου άρεσε αυτό το post και θές να ενημερώνεσαι πάνω στο home automation και το smart home κάνε εγγραφή στο newsletter για να ενημερώνεσαι για νέα posts όταν αυτα ανεβαίνουν. Επίσης αν εχεις κάποια απορία μπορείς να αφήσεις το σχόλιο σου ή να με βρείς στα social.