Πρίν λίγο καιρό είχα φέρει στο σπίτι το παρακάτω.


Το συγκεκριμένο είναι ένα limited edition IKEA X Virgil Abloh πάνελ με την εικόνα της Mona Lisa φωτιζόμενο με led.

Το συγκεκριμένο ήρθε χωρίς τροφοδοτικό αλλά είχε είσοδο usb και μπορούσες να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε φορτιστή της αγοράς από ένα παλιό κινητό.

Βρήκα ένα φορτιστή από κινητό, το κρέμασα όμορφα όμορφα στον τοίχο το σύνδεσα και στη παροχή και όλα καλά. Το άνοιγα και το έκλεινα από το διακριτικό κόκκινο κουμπάκι που διαθέτει δεξιά και ήταν κούκλα.

Και κάπου εδώ άρχισα να βαριέμαι, γιατί έχω ολόκληρο home assistance εγκατεστημένο στο σπίτι μου αλλά το συγκεκριμένο πάνελ θα πρέπει να το ανοίγω και να το κλείνω με το χέρι μου; Τελείως ξεπερασμένο.

Θα μου πείς ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω μια έξυπνη πρίζα που θα κάνει αυτή τη δουλειά για εμένα και θα σου πω ότι έχεις δίκιο, αυτό έκανα απλά λίγο διαφορετικά.

Για να μπορέσω να αυτοματοποιήσω το συγκεκριμένο πάνελ του συχωρεμένου πλέον Virgil Abloh χρησιμοποίησα το sonoff micro.



Είναι ένας μικροσκοπικός smart-διακόπτης που συνδέεται πάνω στο usb τροφοδοτικό και διαθέτει usb θύρα για να συνδέσεις usb enabled συσκευές(όπως το πάνελ μου). Είναι πραγματικά μικροσκοπικός και μέσω της εφαρμογής ewelink μπορείς να τον χειριστείς πανεύκολα, μπορείς να τον εντάξεις σε σενάρια φωτισμού η αυτοματισμούς και φυσικά λειτουργεί με το google home ή Amazon Alexa.

Λειτουργεί στα 5v/2,5A και υποστηρίζει πρωτόκολλο φόρτισης BC1,2 με μέγιστη έξοδο 1Α. Φυσικά διαθέτει σύνδεση wifi με πρωτόκολλο b/g/n στα 2,4GHz

Τώρα πως συνδέουμε αυτόν τον έξυπνο διακόπτη στο home assistant;

Φυσικά πλέον με 2 τρόπους. Ή επιλέγουμε από το hacs το integration του SonoffLan οδηγίες για την εγκατάσταση θα βρείτε εδω

Η επιλέγοντας πλέον το επίσημο plugin της ewelink στο home assistant από τις οδηγίες που θα βρεις εδω .

To sonoff micro κοστίζει περίπου 6ευρω και μπορείς να το βρεις σε διάφορα Ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα.

Αυτά για σήμερα, περιμένω τα σχόλια και τις απορίες σας εδώ ή στα social media του blog.