Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας και καλή χρονιά! Εύχομαι το 2022 να μας δώσει περισσότερο χρόνο ώστε να ασχοληθούμε με πράγματα που αγάπαμε, και φυσικά υγεία.

Κλείνοντας ένα ακόμα χρόνο σκέφτηκα να κάνω μια μικρή ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε αλλά και να παραθέσω και μερικές σκέψεις για το που θα ήθελα να πάμε την επόμενη χρονιά.

Γιά το 2021 δεν έχω να πω και πολλά, covid19 χρονιά και είχε τα πάντα και πανδημία και lockdown και προβλήματα στο supply chain λόγο του lockdown και αύξηση στη τιμή της ενέργειας και ντόμινο αυξήσεων στη αγορά και ένας θεός ξέρει τι άλλο έχω ξεχάσει. Το δικό μου λάθος την προηγούμενη χρονιά ήταν πως λόγω έλλειψης χρόνου δεν κατάφερα να ανεβάσω όσα κείμενα πραγματικά είχα στο μυαλό μου. Παρόλα αυτά το blog μου στάθηκε άξιο και μου έδωσε κάποια καλά στατιστικά.

Πάμε να δούμε τους αριθμούς, για τα 6(!) post που κατάφερα να ανεβάσω το 2021 το blog  κατάφερε να τραβήξει 4.11K σε θεάσεις, δεν ξέρω αν αυτό σου λέει πολλά αλλα σημαίνει πάρα πολλά για μένα καθώς έγινε χωρίς καθόλου marketing και ευχαριστώ όλους εσάς που μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε τα κείμενα μου.

Κάπου στο τέλος αυτής της χρονιάς καταφέραμε να ετοιμάσουμε ενα newsletter ώστε να μπορούμε να ενημερώνουμε τους φίλους μας με νέα η ενδιαφέροντα post με θέμα φυσικά το smart home. Για να το γιορτάσουμε αποφασίσαμε να κάνουμε και ενα ταλαίπωρο giveaway για το οποίο σήμερα στο fb θα σας ανακοινώσω το αποτελέσμα(επιτέλους).

Όλα αυτά τα καταφέραμε μαζί και σας ευχαριστώ όλους και έναν έναν ξεχωριστά όμως τι βλέπω για το 2022;

Όλη αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό μας έχει κλείσει στα σπίτια μας σε άτυπο lockdown αφού το social distancing επιβάλει ουσιαστική μας αποξένωση. Με βάση αυτό αλλά και τη μεγάλη επέκταση της τηλεργασίας στην Ελλάδα κάτι που αρκετοί βιώνουν για πρώτη φορά μας έκανε να αγαπήσουμε τα σπίτια μας και να θέλουμε να τα γεμίσουμε με τεχνολογία που θα κάνει ευκολότερη τη ζωή μας. Νομίζω ότι φέτος το tyna και το matter θα αλλάξουν πολλά στήν smart home εμπειρία μας καθώς και ανάπτυξη του home assistance  σε integrations αλλα και σε hardware θα φερει το smart home automation ακόμα πιο κοντά.

Πως θα μπορέσουμε όμως να αναπτύξουμε το dsoutas.com ακόμα περισσότερο; Σε αυτο θα βοηθησετε εσεις η κινητηρια δύναμη του blog, κοινοποιήστε τα post, αφήστε μου σχόλια στα blog post, στείλτε μου τις απορίες σας με email, το να ξέρω τι σας αρέσει θα με κάνει να γράφω ενδιαφέροντα post. Αλλά είμαι ένας και μάλλον δεν φτάνω γιαυτό για τη καινούργια χρονιά θα υιοθετήσουμε τα guest post με πρώτο και καλύτερο τον Χρήστο Μουτάφη lead platform designer στη clicks2apps που επιβαρύνθηκε με το ιερό καθήκον να μας ενημερώνει με post πάνω σε θέματα linux αλλα και home automation. Επίσης αν εσείς έχετε κάποιο ενδιαφέρον θέμα που θέλετε να μοιραστείτε και να το αναδημοσιεύουμε επικοινωνηστε μαζι μου στο dsoutas@clicks2apps.com για να βρούμε το format της δημοσίευσης. Τέλος το δικό μου πλάνο ειναι να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στο blog ανεβάζοντας κείμενα αλλά και project που ξέρω οτι σας αρέσουν πολύ.

Κλείνοντας αυτο το post, ελπίζω να έχουμε μια καλύτερη χρονιά να είμαστε υγιείς και να ξεμπερδεύουμε με τη πανδημία το συντομότερο δυνατό.

Καλή χρονιά σε όλους!